Pool House

Project Description

This renovation project transformed an existing two-car garage into a pool/guest house. We engaged the existing pool area by opening up the side of the building with a 16′ wide sliding glass door system. We opened up the space vertically by removing the ceiling joists and extending a new wood-slat wall up and across the ceiling. A slate-faced entertainment center was built into the wood wall, incorporating a flat screen TV, gas fireplace, stereo components, and game storage.

Our clients encouraged us to think of this new space as an extended living room for the family.  It is a space that can accommodate a kids’ pool party in the morning and a cocktail party in the evening. Tucked in the back of the building, and open to a private view of the fields beyond, is a guest bedroom. This allows the family to ‘camp out’ in the pool house while undertaking a renovation to the main house in the future.

Andy Franck Photography