Posted on January 11, 2013 · Posted in News

When the Lewis and Clark Exploratory Center decided to construct a new museum building, we jumped at the opportunity to submit a design proposal. While our design was not chosen as the ultimate victor, our final renderings showcase a design solution that thoroughly addresses the functional needs of the organization while maintaining a fresh aesthetic.

The floor plan of the building is intuitive and easy for visitors to understand while also allowing for flexible room configurations. The main exhibit gallery opens to the north and draws visitors towards the views of the river below. The interior of the building is inviting, light filled and spacious. The walls of interior rooms such as the office, kitchen, and library do not extend to the ceiling, accentuating the feeling of spaciousness throughout building. Throughout the building the ‘V’ shaped wood ceiling floats above.  The bottom chord of the roof trusses are exposed, referencing the structural ribs of a boat.